Τατουάζ στη λεύκη /Μπορώ να κάνω τατουάζ ενώ έχω λεύκη;

  Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Προτού κάνετε τατουάζ, πρέπει να γνωρίζετε κάποια σημαντικά σημεία και να λάβετε απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα.

  Γιατί θέλετε να κάνετε τατουάζ ενώ έχετε λεύκη;

  Πολλά άτομα με λεύκη κάνουν τατουάζ για να "σκεπάσουν" τα λευκά σημάδια που υπάρχουν στο δέρμα τους. Έτσι, πιστεύουν ότι η αυτοπεποίθησή τους θα μεγαλώσει και διάφορα εμπόδια, που πιθανώς να εμφανίζονται στην καθημερινότητά τους σε κοινωνικό, επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο, θα μειωθούν. Ωστόσο, πόσοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι το τατουάζ επάνω σε λεύκη, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται βελτίωση στη ποιότητα ζωής τους λόγω της κάλυψης που παρέχει, δεν είναι ουσιαστική λύση για το πρόβλημα; Σε αντίθεση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τατουάζ να προκαλέσει υποτροπή σε σχέση με την εξάπλωση των σημαδιών της λεύκης στο δέρμα. Υπάρχουν και άτομα που επιλέγουν το τατουάζ επάνω σε κηλίδες της λεύκης να έχει όμοιο με αυτές χρώμα ώστε το δέρμα να δείχνει περισσότερο ομοιόμορφο. Αλλά και τότε, εμφανίζονται επιπλοκές, που οι πιο πολλοί δεν γνωρίζουν. Συγκεκριμένα, η μελάνη που επιλέγουν να έχει το τατουάζ είναι αδύνατο να ταιριάξει απόλυτα με το χρώμα του δέρματος, αφού αυτό μεταβάλλεται από εποχή σε εποχή, με την παραμονή στον ήλιο και με την ηλικία του ατόμου. Επίσης, ακόμη κι αν δεν λάβουμε υπόψη το χρώμα της μελάνης, όταν αυτή διεισδύει στο δέρμα, έως ότου ανέλθει στην επιφάνεια της επιδερμίδας η χρωστική εμφανίζεται με διαφορετικό τόνο (φαινόμενο Tyndall). Και το πιο σημαντικό είναι πώς όσο περνάει ο καιρός, εκεί που υπάρχει το τατουάζ, η λεύκη επεκτείνεται σχηματίζοντας γύρω από το τατουάζ ένα λευκό στεφάνι.

  Τα σημάδια της λεύκης στο δέρμα σας επεκτείνονται;

  Προτού αποφασίσετε να κάνετε τατουάζ, πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον εξειδικευμένο δερματολόγο για να σας δώσει αξιόπιστη διάγνωση για την εξέλιξη της λεύκης στο δέρμα σας. Σύμφωνα με το φαινόμενο Koebner, αν κάποιος με λεύκη τραυματιστεί στο δέρμα του, η υπάρχουσα λεύκη θα επιδεινωθεί ή θα εμφανιστεί νέα λεύκη σε άλλα σημεία του σώματος. Σαν παράδειγμα αναφέρουμε τα παιδιά που έχουν λεύκη. Αυτά, επειδή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τους συνήθως τραυματίζονται στα γόνατα, εμφανίζουν σε αυτή την περιοχή λεύκη που μπορεί να μην είχαν πριν από το χτύπημα. Κάτι ανάλογο είναι πιθανό να συμβεί μετά από δημιουργία τατουάζ στο δέρμα κάποιου με λεύκη. Κι αυτό γιατί η βελόνα που "χτυπάει" το τατουάζ στο δέρμα θεωρείται πως το τραυματίζει. Έτσι, η λεύκη ενεργοποιείται, ενώ μπορεί να ήταν σε ύφεση, και να αρχίσει να εξαπλώνεται κυρίως στην περιοχή που έγινε το τατουάζ.

  Τι περιμένετε κάνοντας τατουάζ στο δέρμα σας;

  Όλοι όσοι έχουν λεύκη επιθυμούν κάτι κοινό: να ανακαλύψουν έναν τρόπο που θα κάνουν τη λεύκη αόρατη. Κι εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: είναι προτιμότερο να επιλέγουν ως λύση τη δημιουργία τατουάζ και στη συνέχεια να βλέπουν τη λεύκη να επεκτείνεται στο δέρμα τους ή να προτιμήσουν τον ασφαλή δρόμο που δεν είναι άλλος από την ουσιαστική δερματολογική αντιμετώπιση της νόσου με φωτοθεραπεία, που μπορεί να γίνει με την ίδια αποτελεσματικότητα στα εξειδικευμένα ιατρεία μας ή στο σπίτι του ασθενούς με την ειδική συσκευή;

  Η φωτοθεραπεία για τη λεύκη εφαρμόζεται στα ιατρεία μας από εξειδικευμένους δερματολόγους, είναι ιατρικής τεχνολογίας στενού φάσματος φωτός, η πλέον κατάλληλη και ασφαλής μέθοδος για φυσική αποκατάσταση του χρώματος του δέρματος. Είναι κλινικά αποδεδειγμένη και εγκεκριμένη από την αυστηρή επιτροπή Φαρμάκων και Συσκευών του Αμερικανικού Οργανισμού FDA.

  Αναρτήθηκε στο Onmed.gr

  Comments are closed.

  ΑΘΗΝΑ

  Τ 210 72 42 600
  Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49

  Ώρες λειτουργίας

  Δευτέρα - Παρασκευή:
  09.00 - 21.00
  Σάββατο:
  10.00 - 16.00

  ΜΑΡΟΥΣΙ

  Τ 210 61 00 900
  Δ Λεωφ. Κηφισίας 71

  Ώρες λειτουργίας

  Δευτέρα - Παρασκευή:
  09.00 - 21.00
  Σάββατο:
  10.00 - 16.00

  ΓΛΥΦΑΔΑ

  Τ 210 96 06 600
  Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

  Ώρες λειτουργίας

  Δευτέρα - Παρασκευή:
  11.00 - 20.00