Αποχρωματισμός δέρματος

Ο αποχρωματισμός δέρματος μικρών περιοχών με λεύκη εφαρμόζεται επιτυχώς με τη χρήση Q-Switched LASER Αλεξανδρίτη ή Q-Switched Ruby LASER.

Αποχρωματισμός υγιούς δέρματος

Ο αποχρωματισμός δέρματος είναι μέθοδος θεραπείας της λεύκης όταν αυτή εκτείνεται σε ποσοστό πάνω από 50% της επιφάνειας του σώματος. Πραγματοποιείται με την διαδικασία αποχρωματισμού του υπόλοιπου τμήματος του δέρματος για να ταιριάζει με τις λευκές περιοχές.

Το προτιμώμενο φάρμακο για τον αποχρωματισμό είναι ο μονοβενζυλαιθέρας υδροκινόνης (μονοβενζόνη), που μπορεί να εφαρμοστεί στις υγιείς περιοχές του δέρματος, σε μία συγκέντρωση 20-40%, δύο φορές την ημέρα μέχρι να εξαλειφθεί το χρώμα τους. Με την εφαρμογή του, προκαλείται η εξάλειψη των μελανοκυττάρων, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο σε μόνιμο αποχρωματισμό.

Η εφαρμογή της μονοβενζόνης προϋποθέτει ότι ο ασθενής δεν θα φέρει το δέρμα του σε επαφή με άλλα άτομα για τουλάχιστον δύο ώρες μετά την χρήση, ώστε να αποτραπεί ο ακούσιος αποχρωματισμός του δέρματος των άλλων ατόμων. Επειδή πρόκειται για μια μόνιμη και επιθετική θεραπεία, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μετά από σοβαρή μελέτη και εξέταση της περίπτωσης του κάθε ασθενή.

Οι παρενέργειες του αποχρωματισμού του δέρματος περιλαμβάνουν ερεθισμό και αντιδράσεις ευαισθησίας, ερεθισμό των ματιών και εξωγενή ωχρονοσία. Σε ορισμένους ασθενείς, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει επαναχρωματισμό.

Το ρετινοϊκό οξύ (RA), ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί τοπικά για την δημιουργία ήπιου αποχρωματισμού του δέρματος. Το συγκεκριμένο παράγωγο ενισχύει τη δράση της μονοβενζόνης, διευκολύνοντας την απορρόφησή της κι έτσι επιταχύνεται ο ρυθμός αποχρωματισμού.

ΑΘΗΝΑ

Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΜΑΡΟΥΣΙ

Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΓΛΥΦΑΔΑ

Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00