Λεύκη ασθένεια – Αντιμετώπιση

Η λεύκη αντιμετωπίζεται ιατρικά, όχι αισθητικά


Τι είναι η λεύκη;


Επειδή η λεύκη ασθένεια επηρεάζει την εμφάνιση ενός ατόμου, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς πλέον θεραπεύεται και συνεχίζουν να την αντιμετωπίζουν σαν "αισθητικό πρόβλημα."

Η λεύκη είναι μια ιατρική κατάσταση. Οι άνθρωποι εμφανίζουν τα συμπτώματα της λεύκης, όταν το σώμα τους επιτίθεται στα δικά του μελανοκύτταρα - τα κύτταρα που δίνουν χρώμα στο δέρμα, τα μαλλιά και σε άλλες περιοχές του σώματος. Τα κύτταρα αυτά υπάρχουν στο δέρμα, τα μαλλιά, τα χείλη, το στόμα, τα ρουθούνια, τα γεννητικά όργανα, τον ορθό, τα μάτια και στο εσωτερικό των αυτιών. Όταν το σώμα επιτίθεται στα μελανοκύτταρα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμες κηλίδες στο δέρμα. Κάποιοι παρατηρούν εκτεταμένη απώλεια του χρώματος στο δέρμα τους. Η τριχοφυΐα, επίσης, μπορεί να γίνει λευκή και να παρατηρηθεί οπουδήποτε στο σώμα, όπως στο τριχωτό της κεφαλής, στα φρύδια ή στις βλεφαρίδες. Σε περίπτωση που καταστραφούν τα μελανοκύτταρα στο εσωτερικό των αυτιών, μπορεί να εμφανιστεί απώλεια ακοής.

Ο λόγος που συμβαίνει η καταστροφή των μελανοκυττάρων δεν είναι πλήρως κατανοητός. Η λεύκη θεωρείται αυτοάνοση ασθένεια, και όπως όλα τα αυτοάνοσα, συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται κατά λάθος σε κάποιο μέρος του σώματος.

Πλέον, υπάρχει θεραπεία για τη λεύκη


Πώς θεραπεύεται η λεύκη;

 • Φωτοθεραπεία με μονοχρωματικό φως στενού φάσματος (εστιασμένη με Excimer Light ή ολόσωμη σε καμπίνα)
 • Αποτελεσματική με εφαρμογή στο ιατρείο ή στο σπίτι
 • Ασφαλής, χωρίς παρενέργειες
 • Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
 • Ενεργοποιεί τα μελανοκύτταρα
 • Επαναχρωματίζει τις λευκές κηλίδες του δέρματος

Η λεύκη είναι μια αυτοάνοση ασθένεια.
Αυτές οι ασθένειες συμβαίνουν όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου επιτίθεται κατά λάθος σε κάποιο μέρος του σώματος.

Σημαντική η ιατρική φροντίδα

Συχνά, πολλοί άνθρωποι που έχουν λεύκη είναι κατά τα άλλα υγιείς.
Όμως, ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον δερματολόγο που είναι εξειδικευμένος στην αντιμετώπιση της λεύκης. Τα άτομα που έχουν λεύκη έχουν υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν κάποιες άλλες ιατρικές παθήσεις. Είναι επίσης πολύ εύκολο να πάθουν ηλιακά εγκαύματα στο τμήμα του δέρματος που έχει χάσει το χρώμα του.
Τώρα, ο δερματολόγος μας μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τη λεύκη σας να θεραπεύεται:

 • Κάνοντας ακριβή διάγνωση: θα σας πει το λόγο ύπαρξης των λευκών κηλίδων στο δέρμα σας. Μπορεί να είναι λεύκη ή κάποια άλλη ασθένεια του δέρματος.
 • Προτείνοντας την κατάλληλη θεραπεία: η λεύκη δεν αντιμετωπίζεται ιατρικά με τις ίδιες μεθόδους για όλους τους ασθενείς, αλλά εξατομικευμένα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του καθένα ξεχωριστά.
 • Προστατεύοντας το δέρμα σας από ηλιακό έγκαυμα: θα σας προτείνει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προστασίας από τον ήλιο ώστε να αποφύγετε επώδυνα ηλιακά εγκαύματα.
 • Προλαμβάνοντας από προβλήματα στα μάτια σας: μερικοί άνθρωποι με λεύκη εμφανίζουν αλλαγές στην όρασή τους και μη φυσιολογική παραγωγή δακρύων. Αν ο δερματολόγος μας παρατηρήσει ανάλογα συμπτώματα, θα σας ενημερώσει αμέσως για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έγκαιρα.
 • Ενημερώνοντας για πιθανά αυτοάνοσα νοσήματα: κάποιοι που έχουν λεύκη μπορεί να αναπτύξουν μια άλλη αυτοάνοση ασθένεια. Με την φροντίδα του δερματολόγου μας θα πληροφορηθείτε άμεσα αν πάσχετε από αυτοάνοσο νόσημα, ώστε όσο νωρίτερα ακολουθήσετε τη θεραπεία τόσο να είναι πιο αποτελεσματική.
 • Βοηθώντας σας να ελέγξετε το άγχος σας: οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι πολλοί άνθρωποι που έχουν λεύκη αισθάνονται συχνά άγχος και αμηχανία μπροστά σε άλλους. Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί. Οι άνθρωποι συχνά κοιτάζουν αδιάκριτα και κάνουν αγενείς παρατηρήσεις. Κάποια άτομα με λεύκη νιώθουν φόβο και χαμηλή αυτοεκτίμηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

ΑΘΗΝΑ

Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΜΑΡΟΥΣΙ

Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΓΛΥΦΑΔΑ

Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00