Λεύκη Θεραπεία

Θεραπευτικές επιλογές

Αναζητάτε για τη λεύκη θεραπεία και περνάτε ώρες στο διαδίκτυο ψάχνοντας για την πιο αποτελεσματική. Όσο περισσότερο ψάχνετε τόσο πιο πολύ μπορεί να μπερδεύεστε.

Η εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και νοσηλευτών των πρότυπων δερματολογικών ιατρείων IQ - Intensive Quality Skin Clinics, υπό την επιστημονική εποπτεία του Dr. Τζερμιά Χριστόφορου, δερματολόγου με 20 χρόνια συμβολής στη θεραπευτική, κοσμητική και επεμβατική LASER δερματολογία, θα συζητήσει μαζί σας όλες τις επιλογές για το σχήμα "λεύκη θεραπεία" και θα σας παρέχει με βεβαιότητα και συνέπεια τις πιο πρόσφατες και αποτελεσματικές μεθόδους για τη θεραπεία της λεύκης με βάση την επιστημονική και κλινική έρευνα.

Συνήθως, οι θεραπείες της λεύκης έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο πρόσωπο και τον κορμό. Επίσης, οι νεοεμφανιζόμενες λευκές κηλίδες στο δέρμα ανταποκρίνονται καλύτερα στην θεραπεία σε σύγκριση με τις μακροχρόνιες. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικότερους λόγους που πρέπει να αντιμετωπίζετε τη λεύκη σας έγκαιρα και να μην παραβλέπετε το γεγονός αποχρωματισμού του δέρματός σας.

Επιτυχής αντιμετώπιση της λεύκης

Οι θεραπείες της λεύκης βοηθούν το δέρμα να αποκαταστήσει το χρώμα του και την επιδερμίδα να γίνει ομοιόμορφη. Η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας εξαρτάται από:
 • Τον αριθμό των λευκών κηλίδων στο δέρμα.
 • Την έκταση που καταλαμβάνει ο αποχρωματισμός του δέρματος.
 • Το είδος της θεραπείας που μπορεί να ανεχτεί ο ασθενής.

Όταν ο επαναχρωματισμός της επιδερμίδας γίνεται με επιτυχία, ενεργοποιούνται τα βλαστικά κύτταρα των μελανοκυττάρων στο βολβό των τριχοθυλακίων και μεταναστεύουν προς την επιφάνεια του δέρματος. Εκεί εμφανίζονται ως περιθυλακικές καφετιές κηλίδες αποκαθιστώντας σταδιακά το χρώμα του δέρματος. Όλες οι θεραπείες της λεύκης δεν είναι κατάλληλες για όλους τους ασθενείς. Κάποια πρωτόκολλα "λεύκη θεραπεία" μπορεί να έχουν παρενέργειες σε ασθενείς με δερματικές ευαισθησίες ή με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, κάποιες άλλες μπορεί να είναι χρονοβόρες, ενώ μερικές μπορεί να μην είναι αποτελεσματικές.

Στα εξειδικευμένα δερματολογικά μας ιατρεία, η έννοια "λεύκη θεραπεία" σημαίνει αντιμετώπιση της λεύκης με εξατομικευμένο τρόπο ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενή. Το θεραπευτικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει μεμονωμένα ή συνδυαστικά:
 • Φωτοθεραπεία σε συγκεκριμένη περιοχή του σώματος (εστιασμένη φωτοθεραπεία με Excimer Light αν πρόκειται, για παράδειγμα, για λεύκη στα χέρια, λεύκη στο πρόσωπο) ή σε όλο το σώμα (φωτοθεραπεία σε καμπίνα Waldmann), ανάλογα με την έκταση της λεύκης.
 • Τοπική αγωγή.
 • Αποχρωματισμό του δέρματος στις υγιείς περιοχές, έτσι ώστε να επιτευχθεί ενιαία λεύκανση. Αυτή η θεραπεία προτείνεται μόνο σε περιπτώσεις που η λεύκη καλύπτει πολύ μεγάλη επιφάνεια του σώματος.

Επίσης, με τη σωστή εκπαίδευση και καθοδήγηση των ασθενών από το έμπειρο προσωπικό των ιατρείων μας, η φωτοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια και στο σπίτι με την ειδική χειροσυσκευή φωτοθεραπείας, η οποία προσφέρει ανάλογα αποτελέσματα με αυτά που επιτυγχάνονται και στα ιατρεία μας.

Τι πραγματικά συμβαίνει στην αντιμετώπιση της λεύκης:


 • Το υψηλότερο ποσοστό επαναχρωματισμού του δέρματος με λεύκη παρατηρείται με έναν συνδυασμό θεραπειών, συμπεριλαμβανομένης φωτοθεραπείας και αντι-φλεγμονώδους φαρμακευτικής αγωγής.
 • Η φωτοθεραπεία διεγείρει τα μελανοκύτταρα για να παράγουν μελανίνη.
 • Η λεύκη στο πρόσωπο ανταποκρίνεται καλύτερα από τη λεύκη στα χέρια και τα πόδια.
 • Ο επαναχρωματισμός της λεύκης λαμβάνει χώρα σε περίπου 20 εβδομάδες, και αφού αποκατασταθεί, με συνεχή παρακολούθηση και συντήρηση μπορεί να παραμείνει σε ύφεση.
 • Η χορήγηση βιταμινών και ανόργανων συστατικών, που περιέχουν σίδηρο, Β12 και φολικό οξύ μπορεί να βοηθήσει τυχόν συναφείς ελλείψεις που σχετίζονται με τη λεύκη.

ΑΘΗΝΑ

Τ 210 72 42 600
Δ Λεωφ. Βασ. Σοφίας 49

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΜΑΡΟΥΣΙ

Τ 210 61 00 900
Δ Λεωφ. Κηφισίας 71

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
09.00 - 21.00
Σάββατο:
10.00 - 16.00

ΓΛΥΦΑΔΑ

Τ 210 96 06 600
Δ Λεωφ. Βουλιαγμένης 96

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή:
11.00 - 20.00